21:56 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επιβάλει νέους δασμούς 10% και 5% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 75 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου και τις 15 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Η Κίνα προχωρά στην επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νέους δασμούς 10% και 5% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 75 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου και τις 15 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Ο κατάλογος των αγαθών στα οποία θα επιβληθούν δασμοί περιλαμβάνει γεωργικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.

Η απόφαση έρχεται αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ο «εκλεκτός» για να τιμωρήσει την Κίνα για τη χρόνια «εμπορική εξαπάτηση».

Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να αναβάλεινέο γύρο δασμών σε κινεζικές εισαγωγές για να μην πλήξει τους Αμερικανούς καταναλωτές πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ουάσιγκτον και Πεκίνο έχουν εμπλακεί σε εμπορική διαμάχη για πάνω από έναν χρόνο μετά την απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απόφαση που ο ίδιος δικαιολόγησε με την ανάγκη εξισορρόπησης του εμπορικού ελλείμματος της Αμερικής.

Tags:
εισαγωγές, Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK