09:01 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε και πάλι τα «βέλη» του κατά της Κίνας, μετά από την απόφασή της να επιβάλει νέους δασμούς 10% και 5% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 75 δισ. δολαρίων.

«Καμπανάκι» έκρουσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την εμπορική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. 

Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Γκίτα Γκόπιναθ, τόνισε ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία είναι ζοφερές, με λίγες ή καθόλου αναπτυξιακές προοπτικές, καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας κλιμακώνεται.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι υποτονική και την περιγράφουμε ως εύθραυστη», επεσήμανε συγκεκριμένα και συμπλήρωσε: «Καθώς περνάει η χρονιά, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρεθούν αυτά τα φωτεινά σημεία. Οι εξελίξεις που έχουμε δει τελευταία, όπως οι σημερινές, μάς προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το τι θα συμβεί στην ανάπτυξη».

Η Κίνα σήμερα ανακοίνωσε νέο γύρο δασμών στις αμερικανικές εισαγωγές, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προαναγγέλλει απάντηση, ωθώντας τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε ελεύθερη πτώση

«Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι (...). Ένας από τους κινδύνους που επισημαίνουμε είναι στο εμπορικό μέτωπο... Υπήρχε η δυνατότητα ανάκαμψης, και ακόμα το περιμένουμε αυτό σε πολλά μέρη του κόσμου... Αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι γίνεται πιο δύσκολο να το δούμε», υπογράμμισε ακόμη. 

 

Tags:
Κίνα, ΗΠΑ, Εμπορικός πόλεμος, ΔΝΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK