ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εγκαταλείπουν μαζικά οι επενδυτές τη λίρα και τις ευρωαγορές, καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Σε ελεύθερη πτώση έχει εισέλθει η λίρα, γνωρίζοντας βουτιά άνω του 1% έναντι του δολαρίου και το ευρώ, μετά τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παρατείνει την αναστολή των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία. 

Η στερλίνα βρέθηκε να υποχωρεί κατά 1,1% έναντι του δολαρίου, την ώρα που στο κόκκινο «βυθίζονται» και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,94%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE χάνει ο,4%. Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,3% και ο γαλλικός CAC κατά 1,2%.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τη Βασίλισσα να αναστείλει τις εργασίες της Βουλής προκειμένου να προχωρήσει στις τελικές διαδικασίες του Brexit, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ένα «σκληρό» Brexit. 

Χθες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Βρετανίας προχώρησαν σε συμφωνία προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία. 

Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου του 2019, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα και το σενάριο ενός «σκληρού» Brexit να ενισχύεται, ελλείψει πρόοδου μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών. 

Tags:
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αγορές, Στερλίνα, λίρα, Brexit, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK