08:48 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε αναγγείλει το Σάββατο μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τον υπουργό Ανάπτυξης, με αυτόν τον τρόμο ξεμπλοκάρει η διαδικασία, καθώς όπως είπε, λόγω της γραφειοκρατίας που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μέχρι στιγμής από τις 17.442 αιτήσεις, έχει γίνει ρύθμιση σε μόλις δύο δανειολήπτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για τους δύο μήνες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχουν ξεκινήσει περισσότεροι από 16.000 χρήστες.

Παράλληλα, έχουν δοθεί δύο προτάσεις ρύθμισης στεγαστικών δανείων για ευάλωτα νοικοκυριά από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

Σχετικά:

Πρώτη κατοικία: Οδηγός για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης
Γεωργιάδης: Από 2 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την προστασία της α' κατοικίας
Tags:
κοινή υπουργική απόφαση, οφειλέτες, οφειλές, οφειλή, δάνεια, Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, αιτήσεις, πρώτη κατοικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK