09:44 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σημειώνεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, ζητώντας νομική προστασία, κάτι που αποδέχτηκε το ΣτΕ ζητώντας την άμεση έκδοση των αδειών.

Βολές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για ιδεοληψίες που εμπόδιζαν τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας εξαπολύει το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός». Δεσμεύτηκε ακόμα για την άμεση έκδοση των σχετικών αδειών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η προηγούμενη κυβέρνηση «λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο» και όπως αναφέρει αυτό αποδεικνύεται και από τις τρεις αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), που κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους τρεις αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κάνει λόγο για αποφάσεις που «επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών. Μια στάση αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή».

Σημειώνεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, ζητώντας νομική προστασία απέναντι στην άρνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην έκδοση των «απαιτούμενων αδειών».

Τις αιτήσεις ακύρωσεις της θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα έκανε αποδεκτές το ΣτΕ ανοίγοντας τον δρόμο για την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Tags:
αδειοδότηση, άδεια, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελληνικός Χρυσός, επένδυση, Σκουριές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK