16:04 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν σημαντικά την Τρίτη, μία ημέρα μετά την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος κινεζικών αγαθών, αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Νέες σημαντικές απώλειες κατέγραψε ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο οποίος την Τρίτη υποχώρησε κατά 285,26 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο S&P 500 απώλεσε ακόμη 20,19 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση της τάξης των 88 μονάδων.

Πρόκειται για ακόμη μία δραματική πτώση των κύριων αμερικανικών δεικτών, η οποία αποδίδεται στην περαιτέρω επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας.

Την Κυριακή, άλλωστε, τέθηκε σε εφαρμογή η επιβολή δασμών 15% σε κινεζικά προϊόντα, αξίας 300 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Πεκίνο αντέδρασε άμεσα, επιβάλλοντας δασμούς σε αμερικανικά αγαθά, αξίας 75 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα, η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ακόμη έναν γύρο μέτρων εις βάρος της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου.

«Τα πάμε καλά στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα» έγραψε - παρ' όλα αυτά - στο Twitter, λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας διαμορφώθηκε στο 6,2% το β’ τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων 27 ετών. Ωστόσο, οι τελευταίοι βασικοί οικονομικοί παράγοντες προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις και για την οικονομία των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η συνεχιζόμενη κρίση μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit, προκαλεί οξύτατες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα την πτώση της βρετανικής στερλίνας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Σχετικά:

«Μαύρη Τετάρτη» στη Wall Street - Βουτιά 800 μονάδων για τον Dow Jones
Ο Τραμπ λέει ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται την Κίνα και οδηγεί σε ελεύθερη πτώση την Wall Street
Οι μεγιστάνες που έχασαν μέσα σε μία μέρα δισεκατομμύρια μετά την κατρακύλα της Wall Street
Tags:
εμπόριο, Εμπορικός πόλεμος, Δασμοί, κυρώσεις, Δολάριο, δολάρια, χρηματιστήριο του Λονδίνου, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, Wall Street
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK