14:02 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, ζητώντας νομική προστασία, κάτι που αποδέχτηκε το ΣτΕ ζητώντας την άμεση έκδοση των αδειών.

Τη λήψη εγκριτικής απόφασης τροποποίησης άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για το έργο του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, καθώς και τη λήψη εγκριτικών αποφάσεων επικαιροποίησης – συμπλήρωσης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και Ολυμπιάδας και πρόσθετου εξοπλισμού για το μεταλλείο της Ολυμπιάδας, από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η λήψη των αδειών στις Σκουριές της δίνει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση επικαιροποίησης του φακέλου της οικοδομικής άδειας για το εργοστάσιο εμπλουτισμού, κάτι που θα συμβεί εντός του μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η «Ελληνικός Χρυσός» σημειώνει πως πρόκειται να πραγματοποιήσει κατασκευαστικές εργασίες που διακόπηκαν το 2017, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του κτιρίου του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Κατά την εταιρεία, η επένδυση για αυτές τις εργασίες προστασίας των υποδομών εκτιμάται στα 5 εκατ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την άδεια της Ολυμπιάδας, αφορά σύμφωνα με την «Ελληνικός Χρυσός» στη χωροθέτηση της εγκατάστασης ενός αναβαθμισμένου ηλεκτρικού υποσταθμού και στην κατασκευή βοηθητικών κτιριακών υποδομών, οι οποίες θα ενσωματωθούν στον ετήσιο σχεδιασμό της εταιρείας.

Η εταιρεία τονίζει ότι εργάζεται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη επανεκκίνηση της κατασκευής στο έργο των Σκουριών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε για την άμεση έκδοση των σχετικών οικοδομικών αδειών, μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός».

Σημειώνεται ότι η «Ελληνικός Χρυσός» είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, ζητώντας νομική προστασία απέναντι στην άρνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην έκδοση των «απαιτούμενων αδειών».

Σχετικά:

Αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ ζητάει από το δημόσιο η Eldorado Gold
Άμεσα η έκδοση αδειών για την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές
Πράσινο φως από το ΣτΕ στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός»
Tags:
Eldorado Gold, χρυσός, Υπουργείο Περιβάλλοντος, άδεια, αδειοδότηση, ΣτΕ, εξόρυξη, Χαλκιδική, Σκουριές, Ελληνικός Χρυσός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK