ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής σχολικών ειδών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης της εγχώριας παραγωγής.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα ξεμπλοκάρει όλες τις επενδύσεις, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε εργοστάσιο κατασκευής σχολικών ειδών.

«Είναι σημαντικό να έχουμε ανάπτυξη και επενδύσεις, αλλά να έχουμε και εγχώρια παραγωγή» τόνισε, παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δεσμεύτηκε δε, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει μία δέσμη μέτρων για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής, καθώς «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο χώρα υπηρεσιών, πρέπει να είναι και χώρα παραγωγής».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, ενώ εκτίμησε ότι εντός 15 ημερών θα αποτελεί νόμο του κράτους, περιλαμβάνοντας μέτρα για την στήριξη της ελληνικής παραγωγής. 

«Όλες οι επενδύσεις ξεμπλοκάρουν. Δεν μένουμε σε τίποτα πίσω και στον διεθνή Τύπο υπάρχει το κλίμα ότι η Ελλάδα γίνεται ο αγαπημένος τόπος των επενδυτών. Θα κάνουμε την Ελλάδα επιχειρηματικά φιλική χώρα όπως μας διέταξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» έσπευσε να συμπληρώσει.

Και συνέχισε: «Για να πάει η Ελλάδα μπροστά, δεν φτάνει να έχουμε πολλούς τουρίστες. Δεν φτάνει να έχουμε μεγάλα επενδυτικά funds, πρέπει να έχουμε και δική μας παραγωγή. Η παραγωγή είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια χώρα μόνο υπηρεσιών». 

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Κίνητρα για επενδύσεις και λιγότεροι φόροι
Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της Μυκόνου
Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Γουάτσα
Tags:
εργοστάσιο, παραγωγικότητα, παραγωγή, Κυβέρνηση, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργείο Ανάπτυξης, επενδυτές, επενδύσεις, Ανάπτυξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK