08:11 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σεμνό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό χαρακτήρισε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της ινδικής κυβέρνησης Hardeep Singh Puri, το στόχο για αύξηση του του διμερούς εμπορίου στο ένα δισ. δολάρια (από 650 εκατ. που είναι σήμερα) μέχρι το 2021.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ινδός υπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα «μια πολύ σημαντική χώρα, με στρατηγική γεωγραφική θέση», υπογραμμίζοντας παράλληλα τους πολιτιστικούς και πολιτισμικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες.

«Σήμερα, η οικονομία της Ινδίας ανέρχεται σε 2,8 τρισ. δολάρια. Θέλουμε έως το 2025 η οικονομία μας να ανέλθει στα 5 τρισ. δολάρια. Επομένως ο στόχος του 1 δισ. δολαρίων που θέσαμε (για το διμερές εμπόριο με την Ελλάδα) για το 2021 είναι ένας σεμνός, ρεαλιστικός στόχος. Τώρα το διμερές εμπόριο ανέρχεται σε 650 εκατ. δολάρια. Επομένως από τα 650 εκατ. στο 1 δισ. μέσα σε μία περίοδο δύο ετών δεν είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, είναι ρεαλιστικός», είπε ο Ινδός υπουργός.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης λέγοντας πως: «ήδη πολλοί Ινδοί τουρίστες έρχονται εδώ [...] Εάν μπορούσε να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση, για παράδειγμα από το Νέο Δελχί ή τη Βομβάη στην Αθήνα, αυτό θα βοηθούσε σημαντικά».

Ο Ινδός υπουργός είπε ακόμα πως στις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό τού μετέφερε το ενδιαφέρον ινδικών εταιρειών για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Tags:
Ινδία, 84η ΔΕΘ, ΔΕΘ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK