06:49 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε χτες ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, δρομολογεί τις διαδικασίες για την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών τον περασμένο Απρίλιο, αλλά οι διαπραγματεύσεις είχαν «παγώσει» λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων που μεσολάβησαν.

«Το αίτημα για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου θα κατατεθεί στο Eurogroup της Παρασκευής», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες στη ΔΕΘ, σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Θέλουμε τα ελληνικά ομόλογα να επιστρέψουν στην επενδυτική βαθμίδα, ώστε να δανειζόμαστε ακόμη φθηνότερα. Θα αποπληρώσουμε τα δάνεια του ΔΝΤ», τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, δε, πως «από την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, «θα γλυτώσουμε περί τα 75 εκατ. ετησίως μόνο από αυτή την παρέμβαση».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε προαναγγείλει πως η κυβέρνηση θα βάλει και πάλι στο «τραπέζι» την  πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ του ΔΝΤ, από το σύνολο των περίπου 8,6 δισ. ευρώ περίπου που πρέπει να αποπληρωθούν έως το 2024.

Για το ζήτημα ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε πει πως η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους, θα είναι όχι μόνο προς το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και των δανειστών.

Tags:
δάνεια, ΔΝΤ, ΔΝΤ, Eurogroup, Eurogroup
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK