14:15 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εγκαταλείπει αιφνιδιαστικά, και μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του, τη θέση του προέδρου ο ιδρυτής του κινεζικού «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, Τζακ Μα.

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Alibaba ο Τζακ Μα, σε μία αιφνιδιαστική κίνηση που έρχεται εν μέσω των προκλήσεων που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο «κολοσσός» του ηλεκτρονικού εμπορίου, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Σημειώνεται ότι ο Τζακ Μα που ίδρυσε την Alibaba, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας και τους πιο διάσημους επιχειρηματίες. 

Ο ίδιος παραιτείται από τη θέση του προέδρου στα 55ά του γενέθλιά. 

Σημειώνεται ότι ο τομέας του λιανεμπορίου στην Κίνα έχει αρχίσει να υφίσταται τον αντίκτυπο του «πολέμου» δασμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τα σημάδια της επιβράδυνσης της ανάπτυξης να εμφανίζονται ήδη στις πωλήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τα έσοδα της Alibaba αυξήθηκαν κατά 42%, το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, ενώ τα κέρδη γνώρισαν άνοδο 145% στα 3,1 δισ. δολ.. 

Οι ΗΠΑ ανακοινώσαν, στα τέλη Αυγούστου, ότι θα αυξηθούν οι δασμοί από 10% σε 15% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολ., με το Πεκίνο να προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). 

Tags:
Δασμοί, Εμπορικός πόλεμος, Κίνα, ΗΠΑ, παραίτηση, Τζακ Μα, Alibaba
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK