08:35 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τον διαγωνισμό διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Άμεσα θα κινηθεί η διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ που εξέτασε ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Σημειώνετια ότι η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τον διαγωνισμό διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνον ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων».

Ειδικότερα για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» πρόσθεσε ότι «σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

Ποιο ήταν το «αγκάθι»

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΜΠΕ, δόθηκε εντολή στο ΤΑΙΠΕΔ να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που λήγει, αλλά ενδέχεται να δοθεί παράταση.

Έως τώρα το «αγκάθι» ήταν η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%. Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ (υπό τον πρωθυπουργό) μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, και Επικρατείας, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Tags:
οικονομία, Αποκρατικοποιήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK