17:36 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve, διατηρεί το βασικό επιτόκιο στο εύρος 2% - 2,35%, ενώ τον Ιούλιο προχώρησε στην πρώτη μείωση μετά από μία 10ετία.

Νέο μήνυμα υπέρ της μείωσης του βασικού επιτοκίου της Federal Reserve (σ.σ. Ομοσπονδιακή Τράπεζα ΗΠΑ) έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Federal Reserve θα πρέπει να οδηγήσει τα επιτόκια στο μηδέν - ή και πιο χαμηλά - και τότε, θα ξεκινήσουμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας. Το κόστος για τα επιτόκια θα πρέπει να μειωθεί και ταυτόχρονα, να επιμηκυνθούν οι όροι (σ.σ. αποπληρωμής)» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Κατήγγειλε δε, ότι «η Federal Reserve δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ό,τι ήδη κάνουν οι άλλες χώρες».

​Στα τέλη Ιουλίου, ο Τραμπ εξαπέλυσε πυρά προς τον Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Federal Reserve, κατηγορώντας τον ότι «οδηγεί τις αγορές σε πτώση» εν μέσω των οικονομικών αντιμαχιών με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλες χώρες.

Είχε προηγηθεί η απειλή του προέδρου των ΗΠΑ περί πιθανής απόλυσης του Πάουελ από την ομοσπονδιακή τράπεζα, παρά το γεγονός ότι η θητεία του εκπνέει το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Federal Reserve διατηρεί το βασικό επιτόκιο στο εύρος 2% - 2,35%, ενώ τον Ιούλιο προχώρησε στην πρώτη μείωση μετά από μία 10ετία.

Λευκός Οίκος και Fed έχουν επανειλημμένως συγκρουστεί για το ύψος των επιτοκίων, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ τάσσεται εναντίον της «σύσφιγξης» της νομισματικής και επιτοκιακής πολιτικής, θεωρώντας ότι υπονομεύει τις οικονομικές προοπτικές.

Tags:
Τζερόμ Πάουελ, Ντόναλντ Τραμπ, χρέος κεντρικής διοίκησης, Αμερικανικό χρέος, Χρέος, Επιτόκια, Federal Reserve, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK