19:19 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τραμπ, σε μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε ότι είναι μία «χειρονομία καλής θέλησης», λόγω «του γεγονότος ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εορτάζει την 70ή επέτειο» από την ίδρυσή της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αναβολή της επιβολής αυξημένων δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα, αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την 1η Οκτωβρίου για τη 15η Οκτωβρίου.

Ο Τραμπ είπε πως η κίνηση αυτή είναι μία «χειρονομία καλής θέλησης» λόγω «του γεγονότος ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα εορτάζει την 70ή επέτειο» από την ίδρυσή της.

​Νωρίτερα ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι το Πεκίνο προέβη σε μία πολύ σημαντική κίνηση «παγώνοντας» τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα των ΗΠΑ πριν την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών σε δύο εβδομάδες.

Η Κίνα δημοσίευσε δύο λίστες, που περιλαμβάνουν 16 αγαθά από τις ΗΠΑ, τα οποία απαλλάσσονται από πρόσθετους δασμούς για την περίοδο από 17 Σεπτεμβρίου 2019 έως 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν εμπορικές συνομιλιών στην Ουάσιγκτον, στις αρχές Οκτωβρίου.

Η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018, όταν η κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ επέβαλε τον πρώτο γύρο δασμών στην Κίνα, προκαλώντας την «απάντηση» του Πεκίνου.

Από τότε οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει σε συνεχείς «ανταλλαγές δασμών» και συμμετέχουν σε συζητήσεις για την επίλυση των διαφορών που τις χωρίζουν.

Tags:
Πεκίνο, εμπόριο, εμπορική συμφωνία, Κίνα, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK