10:07 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Το Facebook σε κινητό και υπολογιστή

Ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας στρέφεται κατά του κρυπτονομίσματος του Facebook: Να μην επιστραπεί στην Ευρώπη

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο τεχνολογικός «κολοσσός» ανακοίνωσε, μέσα στον Ιούνιο, τα σχέδιά του να εισέλθει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, λανσάροντας το Libra. Ο Μπρούνο Λεμέρ προειδοποιεί τώρα για κινδύνους και τονίζει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί σε ευρωπαϊκό έδαφος.

«Πυρά» κατά του κρυπτονομίσματος που λανσάρει το Facebook, Libra, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, τονίζοντας ότι απειλεί τη «νομισματική κυριαρχία» των κυβερνήσεων και δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η ανάπτυξή του στην Ευρώπη. 

«Όλες αυτές οι ανησυχίες για το Libra είναι σοβαρές. Για αυτό και θέλω να πω με πλήρη σαφήνεια: Υπό αυτές της συνθήκες δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ανάπτυξη του Libra σε ευρωπαϊκό έδαφος», σημείωσε ο Λεμέρ, στη διάρκεια συνεδρίου του Οργασνιμούς Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τα κρυπτονομίσματα. 

Ο Λεμέρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για συστημικούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους, ως έναν από τους λόγους που το κρυπτονόμισμα δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ευρώπη. 

Το Facebook ανακοίνωσε, τον Ιούνιο, τα σχέδιά του για τη δημιουργία κρυπτονομίσματος, το οποίο θα μπορούσε να βγει στην αγορά μέσα στο 2020 και αναμένεται να χρησιμοποιείται για μεταφορές χρημάτων, όπως επίσης και για αγορές. 

 

 

Tags:
Μπρούνο Λε Μερ, κρυπτονομίσματα, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK