18:30 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θέατρο», προκειμένου να γλιτώσουν την διακοπή ρεύματος ή να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση χρέους, παίζουν οφειλέτες της ΔΕΗ

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καταναλωτές με χρέη τηλεφωνούν στο γραφείο του στο υπουργείο και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες.

«Τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες», τόνισε σε συνέντευξή του στο Open o Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πάντως ότι «προφανώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα για τους οποίους αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και αφετέρου όπου γίνονται λάθη θα διορθώνονται».

Το επόμενο  διάστημα, όπως είπε,  η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Tags:
υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK