18:18 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι είχε αναφέρει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα ποσοτική χαλάρωση.

Τη μείωση του επιτοκίου διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων και την έναρξη νέων αγορών ομολόγων ύψους 20 δισ. ευρώ μηνιαίως, από την 1η Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας αναμένει οι αγορές αυτές να συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η επίδραση της επιτοκιακής πολιτικής της και θα σταματήσουν λίγο πριν η ΕΚΤ αρχίσει να αυξάνει τα βασικά της επιτόκια.

Ειδικότερα, το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων μειώνεται κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,50%, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, διατηρεί το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και το επιτόκια διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,00% και το 0,25%, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι είχε αναφέρει ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα ποσοτική χαλάρωση πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, δημιουργώντας αισιοδοξία και για τα ελληνικά ομόλογα.

Tags:
Ευρωζώνη, οικονομία, Ομόλογα, ποσοτική χαλάρωση, Επιτόκια, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK