17:17 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πεποίθηση ότι οι υψηλοί δημοσιονομικοί λειτούργησαν ως βαρίδι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέφρι Ράις, και αποκάλυψε ότι κλιμάκιο του Ταμείου θα επισκεφθούν την Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Τζέφρι Ράις, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παραδέχθηκε ότι οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι λειτούργησαν σαν βαρίδι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Βέβαια, είχε προηγηθεί η Κριστίν Λανγκάρντ, σύμφωνα με την οποία τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα καλό θα ήταν να επανεξεταστούν. Έτσι, ο Τζέφρι Ράις υποστήριξε ότι αυτή είναι πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «φιλόδοξο» τον στόχο του 3,5%. Επίσης, συμπλήρωσε: «Έχουμε υποστηρίξει στο παρελθόν την ανάγκη για ένα χαμηλότερο δημοσιονομικό ισοζύγιο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι σαφής η θέση του ΔΝΤ».

Στις 23 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Ο Τζέφρι Ράις αποκάλυψε ότι κλιμάκιο του ΔΝΤ να έρθει στην Αθήνα, στις 23 Σεπτεμβρίου, για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο αξιολόγησης της οικονομίας σύμφωνα με το άρθρο 4.

Βέβαια, ο Τζέφρι Ράις κατέστησε σαφές ότι το ΔΝΤ δεν έχει κάποιο οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι η εφαρμογή πολιτικών με σκοπό «επίτευξη υψηλότερης και (κοινωνικά) περιεκτικότερης ανάπτυξης».

 

Tags:
οικονομία, Πλεόνασμα, Πρωτογενές πλεόνασμα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK