15:25 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλίδα οικονομολόγος αναμένεται να αναλάβει χρέη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενη τον Μάριο Ντράγκι. Βρισκόταν στο ΔΝΤ από το 2011.

Το δικό της «αντίο» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναλάβει χρέη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Γαλλίδα οικονομολόγος βρισκόταν στη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου από τον Ιούλιο του 2011, διαδεχόμενη τον Ντομινίκ Στρος Καν.

«Σήμερα είναι η τελευταία μου ημέρα ως γενική διευθύντρια στο ΔΝΤ, έναν θεσμό με μυαλό, πορτοφόλι και καρδιά. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, ενισχύσαμε τις δεσμεύσεις του Ταμείου για την εξυπηρέτηση των κρατών – μελών. Είναι μία εμπειρία, την οποία θα έχω ως θησαυρό για πάντα» ανέφερε η απερχόμενη επικεφαλής.

​Υπενθυμίζεται ότι η Λαγκάρντ αναμένεται να διαδεχτεί τον Μάριο Ντράγκι στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσον αφορά τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, μοναδική υποψήφια είναι η νυν εκτελεστική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σχετικά:

Η ευρωβουλή άναψε το πρώτο «πράσινο φως» για τον διορισμό Λαγκάρντ στην ηγεσία της ΕΚΤ
Μία υποψήφια για τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ
Tags:
Μάριο Ντράγκι, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κριστίν Λαγκάρντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK