01:00 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σειρά επιδομάτων όπως παιδιού και ενοικίου αναμένεται να καταβληθούν μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων για το εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή διαφόρων επιδομάτων, ενώ για ορισμένα εξ αυτών σε εξέλιξη είναι η υποβολή των αιτήσεων.

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ 2019

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα 2019 του ΟΑΕΔ ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Η αντίστοιχη διαδικασία μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου.

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι διάφορων επαγγελματικών κατηγοριών, όπως οικοδόμοι χειριστές μηχανημάτων, ηθοποιοί, κ.α.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, ο ΟΑΕΔ «θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται εντός 15 εργάσιμων ημερών περίπου από την έγκριση της αίτησης».

Επίδομα παιδιού – Δ’ δόση

Η δ’ δόση για το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί μεταξύ 25 και 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και η φορολογική τους δήλωση έχει εκκαθαριστεί.

Σημειώνεται ότι στις 13 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού έκλεισε και δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της δ’ δόσης.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Η πληρωμή του ΚΕΑ αναμένεται να γίνει μεταξύ 24 και 26 Σεπτεμβρίου.

Επίδομα ενοικίου

Η δόση Σεπτεμβρίου για το επίδομα ενοικίου αναμένεται να γίνει από 25 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, πριν λίγες μέρες, είχε εγκριθεί η δαπάνη ύψους 56.870.062,16 ευρώ για πληρωμή του ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης προς τον ΟΠΕΚΑ.

Tags:
Επιδόματα, κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, επίδομα στέγασης, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK