12:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
0 0 0
Βρείτε μας

Σημείωσε ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ερωτηθείς σχετικά με το ράλι τιμών, μετά και τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς.

Σημείωσε ότι με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Τα ενεργειακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, και μέλη του ΔΣ του συνδέσμου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης συμφωνήθηκε με τον ΣΕΒ «μαζί με την διάσωση της ΔΕΗ που είναι κομβικής σημασίας, πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακού τοπίου».

Επίσης, χωρίς επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειδοτήσεων δεν μπορεί να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Προανήγγειλε ότι «θα προχωρήσουμε παράλληλα με δραστικό τρόπο στο ζήτημα των χρήσεων γης, των ειδικών χωρικών σχεδίων, προκειμένου με όλους τους τρόπους και από όλες τις πλευρές να δείξουμε συνολικά ότι η χώρα είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που είναι προϋπόθεση για νέες δουλειές και για προκοπή ιδιαίτερα των ασθενέστερων συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Φέσσας υπογράμμισε ότι το 50% της οικονομίας, είναι η ψυχολογία και εκτίμησε ότι η ψυχολογία είναι θετική, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύσταση μεικτής επιτροπής για την προώθηση λύσεων στα θέματα της βιομηχανίας.

Θέμα:
Επίθεση σε πετρελαϊκές στη Σαουδική Αραβία (66)
Tags:
ενέργεια, ΣΕΒ, καύσιμα, Πετρέλαιο, Κωστής Χατζηδάκης, Θεόδωρος Φέσσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK