11:11 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων».

Θετική χαρακτηρίζει την κίνηση για την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι «το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζει ότι η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή είχε παρουσιαστεί στο EWG (Euroworking Group) της 2/5 και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση.

«Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως "win-win" αφού και η Ελλάδα είχε - προφανώς - συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, «η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο».

Καταλήγει μάλιστα σημειώνοντας ότι «τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων».

Tags:
EWG, δάνειο, αποπληρωμή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK