ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», κάτι που το υπουργείο Περιβάλλοντος απέδωσε στη μεγάλη συμμετοχή.

«Συγγνώμη» για την «όποια ταλαιπωρία υπέστησαν» πολίτες και μηχανικοί ζητάει το υπουργείο Περβάλλοντος, σε ανακοίνωσή του για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», ανακοινώνοντας αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08.45 το πρωί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν για όλες τις Περιφέρειες.

Συνολικά υποβλήθηκαν 11.880 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 148,5 εκατ. ευρώ και καταχωρήθηκαν συνολικά περί τις 20.670 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα 24ωρο.

«Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού», όπως τονίζει το υπουργείο, «η οποία - λόγω του φόρτου στο πληροφοριακό σύστημα - προκάλεσε καθυστερήσεις».

Σημειωτέον ότι κατά τον Α’ κύκλο του προγράμματος, την πρώτη ημέρα καταχωρήθηκαν 15.000 αιτήσεις και ολοκληρώθηκαν μόλις οι 529.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «από τις 12 Σεπτεμβρίου είχαμε έγγραφη διαβεβαίωση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους δυο προηγούμενους μήνες, χωρίς να προκαλέσει πολύμηνη αναβολή του προγράμματος».

Για να βελτιωθεί, όπως σημειώνεται, η λειτουργικότητα του συστήματος, αποφασίστηκε να κατατμηθούν σε μικρότερα υποσύνολα οι επόμενες δύο ομάδες περιφερειών.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά
  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
  • Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
  • Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
  • Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

Tags:
Υπουργείο Περιβάλλοντος, εξοικονόμηση κατ'οίκον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK