22:35 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης για τις συντάξεις χηρείας θα πάνε από το 50% στο 70%, μέχρι το τέλους του μήνα, γεγονός που αποτελούσε δέσμευση.

Μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μια δέσμευση του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας για τις συντάξεις γίνεται πράξη.

«Στο τέλος του μήνα, οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70%», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ρύθμιση για τα ποσοστά αναπλήρωσης ήταν δέσμευση που «το κάναμε πράξη» παρότι, όπως είπε, «δεν ήταν εύκολο».

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας, δούλεψαν πολύ σκληρά γιατί παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευση. Το κάνουμε όμως πράξη. Αποτελούσε δέσμευση δικιά μου και της ΝΔ και γίνεται πράξη», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του σε όλα τα στελέχη του υπουργείου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, στις 9:00 το πρωί της Τετάρτης.

Στην ατζέντα των θεμάτων βρίσκονται η έκδοση εκκρεμών συντάξεων, η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βιογραφικού και οι μειώσεις των εισφορών.

Στόχος του πρωθυπουργικού γραφείου είναι, εξάλλου, η στήριξη των αλλαγών στα εργασιακά που έρχονται με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε την Τρίτη, ενώ ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις με την ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο για τις 24 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω απεργίας της ΠΝΟ.

Tags:
εργασιακά δικαιώματα, εργασιακά, εργασία, Υπουργείο Εργασίας, Συντάξεις, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK