02:03 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού σχεδίου της κυβέρνησης παρέθεσε σήμερα στο Roadshow του ΧΑ στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών.

Κάλεσμα προς τους συμμετέχοντες στο «14ο Annual Roadshow» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών στο Λονδίνο, να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο κ. Σταϊκούρας παραβρέθηκε σήμερα, ως κεντρικός ομιλητής, στο Roadshow και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησής της, παραθέτοντας τις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού της σχεδίου.

Ως προτεραιότητες, ειδικότερα, έθεσε την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, την ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, την ολοκλήρωση ενός νέου, σταθερού φορολογικού πλαισίου με έντονη αναπτυξιακή διάσταση, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αυξήσει την ποσότητα του εγχώριου προϊόντος, θα βελτιώσει τη σύνθεση και την ποιότητά του και θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Tags:
επενδυτές, Λονδίνο, Χρήστος Σταϊκούρας, επενδύσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK