ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019 από τους φορολογούμενους.

Τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ 2019 θα έχουν οι φορολογούμενοι καθώς έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τους.

Μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αντίκτυπο στο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Οι τροποποιητικές θα είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του που σημαίνει πως όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9.

Να σημειωθεί πως η υποβολή των διορθωτικών αυτών δηλώσεων δεν συνεπάγεται επιβάρυνσή τους με πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των περιοχών των ακινήτων τους στο Κτηματολόγιο.

Mετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής εκδίδεται εκ νέου εκκαθαριστικό, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με μήνυμα μέσω του Taxisnet, να προσκομίσει τα δικαιολογητικά στην εφορία προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Tags:
ακίνητο, Φόροι, φόροι, αλλαγές, αλλαγή, δήλωση, ΕΝΦΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK