ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο επίκεντρο των επαφών Αθήνας - δανειστών θα τεθούν οι φοροελαφρύνσεις για το 2020, τις οποίες προσφάτως ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση. Έως την Τετάρτη στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι άμεσα θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Οι τεχνοκράτες θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως την Τετάρτη, έχοντας μία μακρά λίστα προαπαιτούμενων δράσεων, με βασική επιδίωξη την τήρηση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Στο επίκεντρο των επαφών θα τεθούν και οι φοροελαφρύνσεις, τις οποίες προσφάτως ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στόχο αποτελεί να βρεθεί μία κοινή λύση για τον τρόπο χρηματοδότησης αυτών των μέτρων, τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο το 2020.

Σημαίνοντα ρόλο στα παραπάνω αναμένεται να διαδραματίσει ο ρυθμός ανταπόκρισης των φορολογουμένων στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Τυχόν θετικές εξελίξεις σ’ αυτά τα δύο μέτωπα, είναι πιθανό να προλειάνουν το έδαφος για μία συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ανάβοντας το πράσινο «φως» στην υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων ελάφρυνσης.

Σχετικά:

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις 120 δόσεις σε 18 ερωτοαπαντήσεις
Στην Αθήνα οι θεσμοί - Τι θα βρεθεί στο τραπέζι των διαβουλεύσεων
Τι λένε οι θεσμοί για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Tags:
φόρος, Φόροι, φόροι, φοροελαφρύνσεις, εποπτεία, έξοδος από το μνημόνιο, ελληνική οικονομία, δανεισμός, δανειστές, 120 δόσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές, ληξιπρόθεσμα χρέη, Θεσμοί, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK