21:34 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του Σεπτεμβρίου, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων του Οκτωβρίου, αλλά και επιδόματα στέγασης, πρόκειται να καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα στους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21, έχει εκκαθαριστεί η φετινή φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται το επίδομα με βάση το εισόδημα του 2018 το οποίο δήλωσαν στο φετινό Ε1. Η καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος αφορά το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος και πραγματοποιείται μετά τους συμψηφισμούς και επανυπολογισμούς του επιδόματος, με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2018.

Σε ό,τι αφορά τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα καταβληθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Αυγούστου. Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων.

Αναφορικά με τις συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων του Οκτωβρίου, πρόκειται να καταβληθούν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, τα οποία χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018, θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, το επίδομα στέγασης (ενοικίου) του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου σε εκείνους που κατέθεσαν αίτηση έως 31 Αυγούστου και η αίτησή τους έχει εγκριθεί.

Σχετικά:

Επιδόματα Σεπτεμβρίου: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές, ποιοι πρέπει να κάνουν αιτήσεις
Tags:
ΟΠΕΚΑ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επίδομα στέγασης, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, Επιδόματα, επίδομα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK