ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση ζητά την έγκριση της Κομισιόν για τη μεταφορά κονδυλιών από το ΕΣΠΑ.

Αίτημα στην Κομισιόν, για τη μεταφορά χρημάτων του ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση, έχει καταθέσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» είναι χρήσιμο, αλλά είναι σχεδιασμένο απ' την προηγούμενη κυβέρνηση με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ποιο τρόπο; Όποιος μπαίνει πρώτος. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι αναγκάζει χιλιάδες ανθρώπους να τρέξουν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα να μπουν πρώτοι ταυτόχρονα όλοι μαζί. Αυτό δημιουργεί τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» έχει μεγάλη ζήτηση και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την Κομισιόν να εγκρίνει την μεταφορά χρημάτων από προγράμματα του ΕΣΠΑ που δεν παρουσιάζουν τόσο μεγάλη ζήτηση.

Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου, με τις οποίες έχουμε κάνει αίτημα στην Κομισιόν να μας επιτρέψει να επανασχεδιάσουμε το ΕΣΠΑ, να σχεδιάσουν την αναπροσαρμογή του προγράμματος. Κυρίως διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει το ΕΣΠΑ πάνω από το 100%, αλλά σε προγράμματα που δεν έχουν καμία ζήτηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας μένουν χρήματα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, εξοικονόμηση κατ'οίκον, ΕΣΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK