19:50 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αναστολή καταβολής του τέλους διαμονής σε όσα ξενοδοχεία έχουν επηρεαστεί από το λουκέτο στην Thomas Cook σκέφτεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, ως μία πρώτη αντίδραση, στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κατάρρευση της ταξιδιωτικής εταιρείας.

Η χρεοκοπία της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο υπουργό Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι Αρχές αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσουν τα μέτρα που τελικά θα ληφθούν, αφού πρώτα θα έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης.

Στο τραπέζι βρίσκεται η αναστολή καταβολής του τέλους διαμονής σε όσα ξενοδοχεία επλήγησαν από την χρεοκοπία της Thomas Cook.

Eφόσον τελικά υλοποιηθεί, η αναστολή θα αφορά συγκεκριμένα ξενοδοχεία και θα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, σαφή εικόνα θα προκύψει από τα στοιχεία που θα στείλουν στο υπουργείο οι ξενοδόχοι, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Οι πελάτες του τουριστικού γραφείου που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά ανέρχονται, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, σε περίπου 50.000.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Τουρισμού διέκοψε πρόγραμμα συνδιαφήμισης με την εταιρεία, που έτρεχε από την αρχή του έτους, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εκτιμά ότι η ζημιά από την κατάρρευση της Thomas Cook που θα προκληθεί στις τουριστικές επιχειρήσεις θα είναι της τάξης των 250-500 εκατομμυρίων ευρώ. 

Θέμα:
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
Tags:
Thomas Cook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK