15:22 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει την τοποθέτηση της Κρισταλίνα Γκρεοργκίεβα στη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου.

Την τοποθέτηση της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στη θέση της γενικής διευθύντριας αναμένεται να εγκρίνει εντός της ημέρας το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η κεντροδεξιά οικονομολόγος, η οποία προέρχεται από τη Βουλγαρία, μέχρι πρότινος διατελούσε εκτελεστική διευθύντρια στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η ίδια αναμένεται να δώσει συνέχεια στην παράδοση των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την οποία στο «τιμόνι» του ΔΝΤ βρίσκεται κάποιος Ευρωπαίος.

Άλλωστε, η Γκεοργκίεβα καλείται να καλύψει το κενό της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αποχώρησε από το Ταμείο μετά από δύο θητείες, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, πάντως, καλείται να διαχειριστεί μία παγκόσμια οικονομία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, με μία σειρά ανοιχτών θεμάτων, όπως για παράδειγμα ο εμπορικός πόλεμος, να συνιστούν μόνιμη πληγή.

Σχετικά:

Στην Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα το χρίσμα των Ευρωπαίων για την ηγεσία του ΔΝΤ
Μία υποψήφια για τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ
Το «αντίο» της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ - Βίντεο
Tags:
Παγκόσμια Τράπεζα, Βουλγαρία, εμπορικές σχέσεις, Εμπορικός πόλεμος, οικονομία, παγκόσμια οικονομία, γενικός διευθυντής, Κριστίν Λαγκάρντ, ΔΝΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK