00:13 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
0 0 0
Βρείτε μας

Η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook έλαβε δάνειο - γέφυρα, ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ, με εγγύηση του γερμανικού δημοσίου. Στόχος η διάσωση της.

Δάνειο – γέφυρα, ύψους 380 εκατ. ευρώ, φέρεται να έλαβε η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, η οποία τέθηκε σε «ειδική εκκαθάριση» τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την αεροπορική εταιρεία Condor, στην οποία η Thomas Cook διαθέτει το 49% του μετοχικού κεφαλαίου και αποτελεί τον κύριο μέτοχο.

Η Condor ιδρύθηκε το 1956 και διαθέτει στόλο 58 αεροσκαφών. Σε ετήσιο επίπεδο, διακινεί οκτώ εκατ. επιβάτες από οκτώ διαφορετικές γερμανικές πόλεις σε πάνω από 100 προορισμούς σε Ευρώπη, Αφρική και Βόρεια Αμερική.

Το δάνειο, το οποίο φέρεται να έλαβε, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, συνάφθηκε με εγγύηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας και του τοπικού κρατιδίου του Έσεν.

Η χρηματοδοτική βοήθεια είναι εξάμηνης διάρκειας και αποσκοπεί στη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας, παρά το «κανόνι» του βασικού μετόχου.

«Η Condor είναι λειτουργικά υγιής και επικερδής και το 2019 αναμένει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, σε γραπτή του ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Thomas Cook κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πλήθος ανησυχιών και προβλημάτων στον τουριστικό κλάδο.

Τις επιπτώσεις δεν θα μπορούσε να «γλιτώσει» και η Ελλάδα, στην οποία φέρεται να εγκλωβίστηκαν – έστω και προσωρινά – περίπου 50.000 Βρετανοί, ο επαναπατρισμός των οποίων έχει ξεκινήσει από την Τρίτη, κατόπιν πρωτοβουλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θέμα:
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)

Σχετικά:

Thomas Cook: Αναχωρούν από την Ελλάδα οι πρώτοι «εγκλωβισμένοι» τουρίστες
Πώς η Thomas Cook έφτασε στη χρεοκοπία - Τα αίτια και τα γεγονότα πίσω από την κατάρρευση
ΥΠΕΞ για Thomas Cook: Δεν φαίνεται να υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων με πρόβλημα επιστροφής
Αναχωρούν από το Ηράκλειο οι πτήσεις με πελάτες της Thomas Cook
Tags:
τουρισμός, Γερμανία, αεροπορικές εταιρείες, αεροπορία, Πτώχευση, χρεοκοπία, κατάρρευση, δάνεια, δάνειο, Thomas Cook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK