14:42 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Λαουτενσλέγκερ υπέβαλε την παραίτησή της, δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας της. Βαθύ το χάσμα στους κόλπους της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Σε βαθιά κρίση και εσωστρέφεια εισέρχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά την αιφνίδια παραίτηση της Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ από το διοικητικό συμβούλιο.

Μάλιστα, η παραίτηση της Γερμανίδας οικονομολόγου επέρχεται σε μία μεταβατική περίοδο για την ΕΚΤ, με την Κριστίν Λαγκάρντ να διαδέχεται τον Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της τραπεζικής αρχής.

Η Λαουτενσλέγκερ, σύμφωνα με τα διεθνή media, υπέβαλε την παραίτησή της, επικαλούμενη ενστάσεις στην ασκούσα πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριο Ντράγκι έχει προαναγγείλει έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE), διατηρώντας την υπερχαλαρή νομισματική πολιτική, υπό τον φόβο των πιέσεων στην παγκόσμια οικονομία.

Η Γερμανίδα ωστόσο, θεωρεί λάθος αυτή τη στρατηγική, θεωρώντας την υπερβολικά «χαλαρή», κάτι το οποίο προκαλεί στρεβλώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και δη, στη γερμανική.

Η παραίτησή της επέρχεται περίπου δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας της και αντικατοπτρίζει το χάσμα στους κόλπους της ΕΚΤ, σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτηση της Λαουτενσλέγκερ θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Οκτωβρίου. Η ίδια είναι μέλος τόσο του εκτελεστικού όσο και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ενώ διατελεί και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM).

Σχετικά:

ΕΚΤ: Μείωση επιτοκίων και νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης από τον Νοέμβριο
«Δείτε την ΕΚΤ»: Οργή Τραμπ για τις πολιτικές της Fed
Η Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ – Πήρε την έγκριση της Ευρωβουλής
Πρόστιμο της ΕΚΤ στην Τράπεζα Πειραιώς: «Δεν υφίσταται περαιτέρω επίπτωση»
Tags:
Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, νομισματική πολιτική, Ευρωζώνη, Ευρωζώνη, οικονομία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, ΕΚΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK