15:51 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά οι καταγεγραμμένοι θάνατοι που φέρεται να σχετίζονται με το άτμισμα, την έχουν συρρικνώσει στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εισήχθησαν το 2003 ως εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά και έχει δημιουργηθεί, έκτοτε, αγορά με τζίρο σχεδόν 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρ' όλα αυτά, το... οικοδόμημά τους τρίζει εκ θεμελίων.

Δεν είναι λίγοι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μάλιστα, η Πολιτεία του Μίσιγκαν αποφάσισε να βάλει στοπ στο άτμισμα και δεν είναι η μοναδική.

Οι θάνατοι, στις ΗΠΑ, που φέρεται να σχετίζονται με το άτμισμα έχουν φτάσει τους 11 και έχουν σημειωθεί περισσότερες από 500 άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που πάσχουν από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματός τους.

Έτσι, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στη χώρα σταματούν να πωλούν συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου και, στο ίδιο μήκος κύματος, πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν προβάλλουν πλέον ανάλογες διαφημίσεις.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πρέπει να απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με άρωμα. Από την πλευρά του, το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συνέστησε την αποφυγή του ατμίσματος μέχρις ότου ξεκαθαριστούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο βρετανικός κολοσσός καπνού «Imperial Brands» ανακοίνωσε τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα εδώ και μια δεκαετία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία επισήμανε:

«Το αμερικανικό περιβάλλον προϊόντων επόμενης γενιάς έχει επιδεινωθεί σημαντικά κατά το τελευταίο τρίμηνο, με αυξανόμενη ρυθμιστική αβεβαιότητα. "Αυτό έχει προκαλέσει έντονη επιβράδυνση της αύξησης της κατηγορίας προϊόντων ατμίσματος, τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός χονδρεμπόρων και πωλητών λιανικής δεν παραγγέλνουν ή δεν επιτρέπουν την προώθησή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ακτινογραφίες σοκ: Το υγρό για ηλεκτρονικό τσιγάρο έπηξε στους πνεύμονες 19χρονου - Φωτογραφίες

Tags:
άτμισμα, ηλεκτρονικό τσιγάρο, τσιγάρο, Κάπνισμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK