ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε νέο γύρο φοροελαφρύνσεων αλλά και αλλαγές στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών. Οι άξονες δράσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου.

Νέες φοροελαφρύνσεις και αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου και το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Μειώσεις φόρων για το 2020
  • Νέα πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Απλοποίηση φορολογικού κώδικα
  • Ενίσχυση πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
  • Αύξηση του ελάχιστου ύψους διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών
  • Αναμόρφωση του πλαισίου παροχών σε είδος
  • Νέες διατάξεις για τη φορολόγηση της κατοικίας
  • Μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας

Ο κ. Σταϊκούρας, μάλιστα, διευκρίνισε ότι οι μειώσεις φόρων αφορούν τη μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις, μερίσματα και εισαγωγικό συντελεστή των φυσικών προσώπων.

Παράλληλα, προανήγγειλε μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, αρχής γενομένης από το β’ εξάμηνο του 2020, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ελαφρύνσεις, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος φοροελαφρύνσεων αφορούσε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης να οδηγούν σε μείωση έως 30%.

Όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για επέκταση και αναμόρφωση του υπάρχοντος συστήματος, με στόχο η φορολόγηση να καταστεί πιο αποτελεσματική και πιο κοινωνικά δίκαιη.

«Η αναμόρφωση προωθείται μέσα από τη χωρική επέκταση, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της αντικειμενικότητας, ώστε να καταστεί η φορολόγηση στην ακίνητη περιουσία πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη» σημείωσε με νόημα.

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Κίνητρα για επενδύσεις και λιγότεροι φόροι
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο 7μηνο - Ποιοι φόροι υπεραπόδωσαν, ποιοι υστέρησαν
Πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στο Δημόσιο - Πού έφτασαν οι νέοι απλήρωτοι φόροι
Tags:
ελληνική οικονομία, Κυβέρνηση, Υπουργείο Οικονομικών, φόρος, Φόροι, φόροι, ακίνητη περιουσία, ακίνητο, φορολογούμενοι, φορολογικό, Φορολογία, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK