01:05 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αναστολή αφορά σε φορολογουμένους, των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook, από την 1η Ιανουαρίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών τους εκροών για το ίδιο διάστημα.

Την αναστολή έως την 31η Μαρτίου 2020 της καταβολής ΦΠΑ που έχει βεβαιωθεί από χρεωστικές δηλώσεις με καταληκτική προθεσμία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου και την 31η Οκτωβρίου για τους υποκείμενους στον φόρο, συναλλασσομένους με την Thomas Cook προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αναστολή αφορά σε φορολογουμένους, των οποίων οι εκροές προς την Thomas Cook, από την 1η Ιανουαρίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπερβαίνουν σε ποσοστό το 25% των συνολικών τους εκροών για το ίδιο διάστημα και χορηγείται για το σχετικό αυτό ποσοστό.

Προβλέπεται, επίσης, η απαλλαγή από τους τυχόν αναλογούντες τόκους εκπρόθεσμης καταβολής από τις ως άνω καταληκτικές προθεσμίες έως και τις 31 Μαρτίου 2020. Η αναστολή χορηγείται μετά από αίτηση στην εφορία που υποβάλλεται η δήλωση, μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε ακόμα:

Mέτρα στήριξης από τον ΟΑΕΔ για τα «θύματα» της χρεοκοπίας της Thomas Cook

Thomas Cook: Τα πρώτα μέτρα στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων

Θέμα:
Χρεοκοπία Thomas Cook (42)
Tags:
αναστολή, ΦΠΑ, ξενοδοχείο, Thomas Cook, Υπουργείο Οικονομικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK