22:37 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα επισκεφτεί την Αθήνα, όπου θα έχει επαφές - κατά χρονολογική σειρά -με τους κ.κ. Στουρνάρα, Σταϊκούρα και Μητσοτάκη.

Την Αθήνα θα επισκεφτεί αύριο, Τρίτη, ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός τραπεζίτης θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διάσωση του ευρώ, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης – χρέους.

Παράλληλα, θα παρακαθίσει σε δείπνο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννου Στουρνάρα, όπου το «παρών» θα δώσουν και ορισμένα μέλη της κυβέρνησης.

Ανάμεσα σ’ αυτά θα βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Ντράγκι, το πρωί της Τετάρτης, θα γίνει αποδεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του διοικητή της ΕΚΤ έρχεται λίγες ημέρες, μετά τις δηλώσεις περί πιθανής συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας – υπό την προϋπόθεση συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος γύρος της ποσοτικής χαλάρωσης, ο οποίος έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια, δεν αφορούσε την Ελλάδα, λόγω των διαδοχικών μνημονιακών προγραμμάτων.

Ο Μάριο Ντράγκι διανύει τις τελευταίες εβδομάδες στο «τιμόνι» της ΕΚΤ, καθώς θα αντικατασταθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Σχετικά:

Στην Αθήνα ο Μάριο Ντράγκι την Τρίτη
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν είχε ποτέ σχέδιο να σπρώξει την Ελλάδα εκτός ευρώ
Tags:
ελληνική οικονομία, ποσοτική χαλάρωση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Στουρνάρας, Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα της Ελλάδος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΕΚΤ, ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK