19:51 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον προηγούμενο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ενδεχόμενες κυρώσεις της Ουάσιγκτον θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην αμερικανική οικονομία.

Με την επιβολή αντιμέτρων, εφόσον οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε νέους δασμούς εις βάρος των ευρωπαϊκών προϊόντων, έσπευσε να απειλήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν μέτρα, θα ωθήσουν την Ε.Ε. σε μία αντίστοιχη κατάσταση, όπου δεν θα υπάρχει το περιθώριο να πράξει κάτι διαφορετικό, παρά το ίδιο» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, οι Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) ενέκρινε τους νέους αμερικανικούς δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά, συνολικής αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για δασμούς, οι οποίοι αποτελούν «απάντηση» στις κρατικές επιχορηγήσεις στην ευρωπαϊκή Airbus, τις οποίες η Ουάσιγκτον θεωρεί παράνομες, καθώς λειτουργούν εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και κατ’ επέκταση της αμερικανικής Boeing.

Βέβαια, αντίστοιχο αίτημα στον WTO έχει υποβάλλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για παράνομες επιχορηγήσεις των ΗΠΑ στην Boeing. Η ετυμηγορία του Οργανισμού αναμένεται σε οκτώ μήνες.

Σχετικά:

Πέντε ευρωπαϊκά «θέλω» για τον καθηλωμένο στόλο των 737 MAX της Boeing
Βίντεο μέσα από το πιλοτήριο δείχνει τη στιγμή που Boeing 737 καταλήγει στο νερό
Πρώην μηχανικός Boeing: Δεν θα άφηνα την οικογένειά μου να πετάξει με 737 MAX
Tags:
κυρώσεις, Δασμοί, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Boeing, Airbus
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK