11:33 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το αφορολόγητο σημείωσε ότι δεν θα μειωθεί από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τους άγαμους χωρίς παιδιά και θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο που θα έχει η οικογένεια.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και δεν θα κοπεί το 2020 η 13η σύνταξη παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ απαντώντας στις παρατηρήσεις των θεσμών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2020.

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», υπογράμμισε ότι είναι απολύτως διασφαλισμένα η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η έναρξη της διαδικασίας μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες.

Για το αφορολόγητο σημείωσε ότι δεν θα μειωθεί από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τους άγαμους χωρίς παιδιά και θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο που θα έχει η οικογένεια.

Γενικότερα το πακέτο στήριξης της νέας οικογένειας θα προβλέπει και το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση. Διαβεβαίωσε ότι η «13η σύνταξη» δεν θα κοπεί το 2020, αλλά αντιθέτως θα μετατραπεί σε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης.

Για το πλεόνασμα τόνισε ότι την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ εγγυώνται η καλή «βάση» που θα δημιουργήσει από το 2019, η θετική πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και οι εισπράξεις ΦΠΑ.

Η μεταφορά δαπανών από το 2020 στο 2019 λόγω της καλύτερης του αναμενομένου δημοσιονομικής πορείας και του καλύτερου ελέγχου των δαπανών και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι μεταξύ των όπλων της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων.

Προανήγγειλε την άμεση νομοθέτηση του στρατηγικού σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων. Ανέφερε ότι το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα αφαιρεθεί αυτόματα από τα βιβλία των τραπεζών μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα 20 δισ. ευρώ που υπολογιζόταν πριν από λίγους μήνες.

Tags:
Πρωτογενές πλεόνασμα, 13η σύνταξη, Αφορολόγητο όριο, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK