00:43 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με στόχο την αξιοποίηση των ευνοϊκών συνθηκών στις αγορές χρήματος, ο ΟΔΔΗΧ προχωράει στο εκ νέου «άνοιγμα» του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Στις διεθνείς αγορές επιστρέφει το ελληνικό δημόσιο, προχωρώντας στο εκ νέου «άνοιγμα» του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Στόχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ) είναι η αξιοποίηση των ευνοϊκών συνθηκών στις αγορές χρήματος, μετά τη σημαντική μείωση των ελληνικών επιτοκίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «capital.gr», το δημόσιο αποσκοπεί στην άντληση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το βιβλίο προσφορών (σ.σ. προσφορές επενδυτών) να ανοίγει το πρωί της Τρίτης, με αρχικό επιτόκιο 1,55%.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο 10ετές ομόλογο είχε εκδοθεί στις 5 Μαρτίου του 2019, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,9%.

Το «reopening» του ομολόγου τυγχάνει της διαχείρισης πέντε διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, των BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρέχον επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κυμαίνεται στο 1,452%, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες είχε υποχωρήσει ακόμη και στα επίπεδα του 1,3%.

Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,706%, παραμένοντας κοντά στην καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Σχετικά:

Ποιοι αγόρασαν το ελληνικό 10ετές ομόλογο
Ισχυρή ζήτηση για το 7ετές ομόλογο, κάτω από το 2% η απόδοση
Ξεπέρασαν τα 13 δισ. οι προσφορές για το 7ετές ομόλογο
Νέα μείωση για το 10ετές ομόλογο
Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές ομόλογο
Tags:
ελληνική οικονομία, ΟΔΔΗΧ, Επιτόκια, Ομόλογα, ομόλογο, έκδοση ομολόγων, νέα έκδοση, έκδοση, επενδυτές, αγορές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK