18:53 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενόσω πλησιάζει η 31η Οκτωβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο ενός άτακτου και σκληρού Brexit, προχωρώντας σε αλλαγές στο προσωρινό καθεστώς των δασμών.

Την αναθεωρημένη λίστα του καθεστώτος προσωρινών δασμών, σε περίπτωση ενός άτακτου και σκληρού Brexit, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει τρεις συγκεκριμένες τροποποιήσεις, σε σχέση με την προηγούμενη, οι οποίες αφορούν τα βαρεά οχήματα, τη βιοαιθανόλη και τον ρουχισμό.

Η βρετανική κυβέρνηση, ειδικότερα, αποφάσισε τη μείωση των δασμών στα οχήματα άνω των 3.500 κυβικών, την προσαρμογή των δασμών στη βιαιθανόλη με στόχο τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών και την επιβολή δασμών σε επιπρόσθετες κατηγορίες ρουχισμού.

Πάντως, σύμφωνα με το Λονδίνο, το 88% των συνολικών εισαγωγών (με βάση την αξία) δεν θα επιβαρυνθεί από τους ενδεχόμενως, προσωρινούς δασμούς.

Το καθεστώς των προσωρινών - μειωμένων δασμών θα διαρκέσει έως 12 μήνες και αποσκοπεί στη διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσίευση της νέας λίστας επέρχεται μία εβδομάδα, μετά τη νέα πρόταση του Λονδίνου για το καθεστώς στα ιρλανδικά σύνορα.

Πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει νέα αναβολή για το Brexit, με την ημερομηνία αποχώρησης να παραμένει ως έχειν (31 Οκτωβρίου του 2019).

Σχετικά:

Ο Τζόνσον θα ζητήσει παράταση του Brexit σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο
Ο Μέσι είναι πιθανό να φάει «πόρτα» από ματς στη Βρετανία λόγω Brexit
Brexit: Τη λίστα των προσωρινών δασμών αναθεώρησε το Λονδίνο
Tags:
Ευρωπαικό συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μπόρις Τζόνσον, Δασμοί, σκληρό Brexit, Brexit, Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK