12:50 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ) επιδίωξε να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές μετά και τη σημαντική μείωση των ελληνικών επιτοκίων.

Με τελική απόδοση στο 1,5% και προσφορές που ξεπέρασαν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το «reopening» της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου του περασμένου Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η απόδοση κινήθηκε σε νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ οι προσφορές ξεπέρασαν τα 5,4 δισ. ευρώ.

Ο ΟΔΔΗΧ επέλεξε η νέα έξοδος στις αγορές να γίνει με το εκ νέου «άνοιγμα» του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Με την κίνηση αυτή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ) επιδίωξε να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές μετά και τη σημαντική μείωση των ελληνικών επιτοκίων.

Στόχος ήταν η άντληση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το βιβλίο προσφορών (σ.σ. προσφορές επενδυτών) να ανοίγει το πρωί της Τρίτης, με αρχικό επιτόκιο 1,55%.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο 10ετές ομόλογο είχε εκδοθεί στις 5 Μαρτίου του 2019, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,9%.

Τα ιδρύματα που διαχειρίζονται το «reopening» του ομολόγου είναι, BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan.

Το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κυμαίνεται στο 1,452%, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες είχε υποχωρήσει ακόμη και στα επίπεδα του 1,3%. Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνονταν το μεσημέρι στο 0,706%, παραμένοντας κοντά στην καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμα:

Ξαναβγαίνει στις αγορές η Ελλάδα

Ρυθμούς ανάπτυξης έως 3% προβλέπει ο Στουρνάρας

Tags:
αγορές, επενδυτές, νέα έκδοση, έκδοση ομολόγων, ελληνική οικονομία, ΟΔΔΗΧ, Ομόλογα, ομόλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK