00:30 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απόφαση έρχεται μετά τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα και την επιλογή του πρωθυπουργού να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως προανήγγειλε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, «Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή».

Τόνισε ότι τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα και η προκαταβολή θα δοθεί ανάλογα με τη ζώνη. Η απόφαση έρχεται μετά τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα και την επιλογή του πρωθυπουργού να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης.

Για πρόσθετα θετικά μέτρα

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόσθετα θετικά μέτρα εντός του έτους όπως και το 2020 αν υπερκαλύπτεται ο στόχος για το πλεόνασμα.

Αναφερόμενος στο 2019 είπε «εάν το Νοέμβριο υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να πετύχουμε και να υπερκαλύψουμε τον στόχο, προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί».

Για το 2020 αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μέτρα όπως η προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Στους στόχους επίσης είναι να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου η νέα ρύθμιση οφειλών σε 24 - 48 δόσεις η οποία θα περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα προβλέπει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη σ αυτήν.

Για συντάξεις και αντικειμενικές

Αναφερόμενος στις συντάξεις ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις οριστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα τις σεβαστεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ο υπουργός τοποθέτησε χρονικά στον Μάιο του 2020 τις αποφάσεις για τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.

Tags:
επίδομα θέρμανσης, επίδομα, Χρήστος Σταϊκούρας, Αντικειμενικές αξίες, Συντάξεις, πετρέλαιο θέρμανσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK