17:30 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου αποδείχθηκαν μη παραγωγικές, λίγο πριν από τις υψηλού επιπέδου συνομιλίες που πλέον υπάρχουν σκέψεις να διακοπούν.

Ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε και η υπόλοιπη διαπραγματευτική ομάδα του Πεκίνου ήταν προγραμματισμένο να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον μέχρι την Παρασκευή, τελικώς θα αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ την Πέμπτη, καθώς οι συνομιλίες αναμένεται να σταματήσουν, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Μία πηγή δήλωσε στην Post ότι οι συνομιλίες «δεν έχουν σημειώσει πρόοδο», καθώς οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αρνούνται να εξετάσουν το ζήτημα των αυξήσεων των δασμών. Από σήμερα, οι δασμοί για κινέζικα αγαθά ύψους 250 δισ. δολαρίων προβλέπεται να αυξηθούν από 25% σε 30% την Τρίτη.

Ένας επιπλέον γύρος αμερικανικών δασμών είναι επίσης προγραμματισμένος για τις 15 Δεκεμβρίου, εκτός εάν οι διαπραγματεύσεις απομακρύνουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πρόσθετα, πηγές υποστηρίζουν ότι η Κίνα δεν θα συζητήσει τις μεταβιβάσεις αναγκαστικής τεχνολογίας ούτε τις κρατικές επιχορηγήσεις – Για τις οποίες η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο για απληστία.

Λίγες ώρες πριν από το υποτιθέμενο αδιέξοδο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανταποκρινόμενος σε μια έκθεση ότι η αντιπροσωπεία του Πεκίνου «μείωσε τις προσδοκίες για πρόοδο», δήλωσε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι αισθάνονται ότι ο ίδιος «είναι σκληρός διαπραγματευτής»

 

Tags:
Κίνα, ΗΠΑ, εμπόριο, οικονομικός πόλεμος, παγκόσμια οικονομία, οικονομικό κλίμα, οικονομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK