ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αύξηση της δαπάνης του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης και την προκαταβολή μέρους του από φέτος έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Αυξημένο και νωρίτερα από το συνηθισμένο αναμένεται να κατατεθεί φέτος το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε χθες στο ζήτημα, τονίζοντας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται εγκαίρως. «Και στο χέρι τους! Θα προκαταβάλλεται το επίδομα», ανέφερε.

Άλλωστε, μιλώντας αυτήν την εβδομάδα στην ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε αποφάσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης την επόμενη εβδομάδα. 

Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του με διευρυμένα κριτήρια με προκαταβολή. «Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή», σημείωσε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το dikaiologitika.gr, το επίδομα θέρμανσης, φέτος, θα είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα περίοδο διάθεσης καυσίμου, η οποία ξεκινά από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το επίδομα, κάθε χρόνο, χορηγείται βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Όσον αφορά στις κατηγορίες που δεν το δικαιούνται, πρόκειται για τους κατόχους αυτοκινήτων άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκαφών άνω των 5 μέτρων και αεροσκαφών, ενώ αποκλείονται επίσης όσοι δηλώνουν «φιλοξενούμενοι» και όσοι διαθέτουν πάνω από δύο Ι.Χ. ή ποσοστά συνιδιοκτησίας επί Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκινήτων.

Το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος διαμορφώνεται ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη, στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Παράλληλα, σε καθεμία από τις Ζώνες αυτές ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας.

Επίσης, προβλέπεται ότι ανεξαρτήτως Ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας σε κάθε άγαμο δικαιούχο και για τα πρώτα 10 τ.μ. σε κάθε έγγαμο ή συνάψαντα σύμφωνο συμβίωσης ή μονογονεϊκή οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μέτρα στήριξης της οικογένειας ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι εξήγγειλε η Μιχαηλίδου

Tags:
επίδομα θέρμανσης, επίδομα, Πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK