ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών».

Με δεικτικό σχόλιο απάντησε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος στην υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν υπάρξει υπερπλεόνασμα στο τέλος του έτους θα δοθεί στους ασθενέστερους.

«Παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια κ.λπ.) τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για τη στήριξη των ασθενέστερων» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Athens Democracy Forum ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι από την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκης καταλάβαμε ότι:

«Με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών».

«Η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει».

Τέλος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εμφάνιση υπερ-πλεονάσματος και στον προϋπολογισμό του 2019 και δεσμεύτηκε ότι τυχόν επιπλέον πλεόνασμα θα διοχετευτεί εξ ολοκλήρου στη στήριξη των ασθενέστερων πολιτών.

«Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» υποστήριξε, παράλληλα, παραπέμποντας στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Tags:
οικονομία, Πρωτογενές πλεόνασμα, κοινωνικό μέρισμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK