04:25 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα ΚΕΠ θα μπορούν πλέον οι πολίτες να εκδίδουν και να μεταβάλλουν τα στοιχεία ΆΜΚΑ τους σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Να επισκεφθούν και πάλι τα ΚΕΠ για να εκδώσουν ΑΜΚΑ ή να μεταβάλουν τα στοιχεία τους μπορούν πλέον οι πολίτες.

Η εφαρμογή ισχύει, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από χθες και μετά από την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Εργασίας (80320/42862/Δ18.2718) με σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες και αναλυτικό πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχου.

Η νέα εγκύκλιος διασφαλίζει τα ΚΕΠ αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής του μέτρου.

Με τον τρόπο αυτό σταματά η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως η αποχή είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου λόγω έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που δεν κάλυπτε τους υπάλληλους των ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Tags:
Υπουργείο Εργασίας, υπηρεσίες, υπηρεσία, πολίτες, έκδοση, ΑΜΚΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK