10:29 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Πρόσφατα, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έλαβαν μία σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων η επιπλέον χρέωση για την έκδοση PIN. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης.

Στο ζήτημα των επιπλέον χρεώσεων - προμηθειών στις τραπεζικές συναλλαγές αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση των τραπεζών, οι υπηρεσίες μας ξεκίνησαν να ελέγχουν την καταχρηστικότητα του μέτρου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι στην εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Είμαστε σε συνεννόηση με την ΤτΕ και αμέσως θα παρέμβουμε, εφόσον διαπιστωθεί καταχρηστικότητα στο μέτρο».

Τόνισε δε, ότι «αφού ολοκληρώσουμε τον έλεγχό μας, θα καλέσουμε τις τράπεζες για να συζητήσουμε εκ νέου τις χρεώσεις αυτές και θα βρούμε μια λύση, ώστε να μειωθούν».

«Δεν μπορώ να πω ότι θα εξαφανιστούν οι χρεώσεις, αλλά ότι θα μειωθούν γιατί η λειτουργία του συστήματος έχει ένα κόστος» έσπευσε να συμπληρώσει.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να υποστηρίξει ότι «ως πολίτη με ενοχλεί η πολιτική των χρεώσεων. Δικαίως ενόχλησε και τους υπόλοιπους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν λάβει μία σειρά μέτρων, με στόχο την ενίσχυση της τραπεζικής κερδοφορίας.

Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται επιπλέον χρεώσεις στις συναλλαγές από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, στην έκδοση PIN, ακόμη και στη χρήση της εφαρμογής «Υπόλοιπο λογαριασμού» μέσω τρίτης τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες χρεώσεις από τις τράπεζες στις χρεωστικές κάρτες: Έως 6 ευρώ η έκδοση κωδικού

Σχετικά:

Νέες χρεώσεις από τις τράπεζες στις χρεωστικές κάρτες: Έως 6 ευρώ η έκδοση κωδικού
Tags:
τραπεζικός λογαριασμός, λογαριασμός, λογαριασμοί, Χρέωση Προμηθευτή, κωδικός, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, τράπεζα, ΑΤΜ, ATM
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK