ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσινγκτον άλλαξε την προηγούμενη απόφαση της και ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 250 δισ. δολαρίων στο 30% την επόμενη εβδομάδα, όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να αυξήσουν τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 250 δισ. δολαρίων στο 30% την επόμενη εβδομάδα όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνουτσίν σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση των δασμών στο 30%», δήλωσε ο Μνουτσίν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σχετική έκθεση του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κατάφεραν να καταλήξουν σε μία ενδιάμεση εμπορική συμφωνία που θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για μια «ευρύτερη συμφωνία», σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

H νέα συμφωνία ορίζει ότι η Κίνα θα «συμφωνήσει σε ορισμένες γεωργικές παραχωρήσεις» με τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέχουν «κάποια δασμολογική ελάφρυνση» σε απάντηση.

Επισημαίνουμε πως ΗΠΑ και Κίνα έχουν εμπλακεί σε μια εμπορική αντιπαράθεση από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επέβαλε δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να «ισορροπήσει» το διμερές εμπορικό έλλειμμα.

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, οικονομικός πόλεμος, υπουργός Οικονομικών, Υπουργείο Οικονομίας, οικονομία, εμπόριο, Στίβεν Μνούτσιν, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK