ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι δείκτες μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, στον απόηχο της αναγγελίας της συνομολόγησης μίας ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη και σημαντική άνοδο για πρώτη πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν φθάσει σε μια ενδιάμεση εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών της Wall Street, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average, αυξήθηκε κατά 1,2% την Παρασκευή, ενώ ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 1,1%.

Για την εβδομάδα, ο Dow και ο S&P 500 κέρδισαν 0,9% και 0,6%, αντίστοιχα, τερματίζοντας τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με απώλειες. Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε την εβδομάδα με κέρδος 0,9%.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η πρώτη φάση της διμερούς εμπορικής συμφωνίας, στην οποία οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές έφτασαν κατά τη διάρκεια των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, κάλυψαν την πνευματική ιδιοκτησία, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις αγορές γεωργικών προϊόντων. Η δεύτερη φάση της συμφωνίας θα επικεντρωθεί στη μεταφορά τεχνολογίας και θα μπορούσε να υπάρξει μια τρίτη φάση, πρόσθεσε.

Οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα που τέθηκαν σε ισχύ στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται επίσης να αρθούν, δήλωσε ο Τραμπ.

Υπενθυμίζουμε πως η νέα εμπορική συμφωνία ορίζει ότι η Κίνα θα «συμφωνήσει σε ορισμένες γεωργικές παραχωρήσεις» με τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέχουν «κάποια δασμολογική ελάφρυνση» σε απάντηση.

Επισημαίνουμε πως ΗΠΑ και Κίνα έχουν εμπλακεί σε μια εμπορική αντιπαράθεση από τον Ιούνιο του 2018, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επέβαλε δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να «ισορροπήσει» το διμερές εμπορικό έλλειμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μνούτσιν: Δεν θα αυξήσουμε τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα την επόμενη εβδομάδα

Tags:
εμπορική συμφωνία, συμφωνία, Ντόναλντ Τραμπ, Κίνα, ΗΠΑ, χρηματιστήρια, χρηματιστήριο, χρηματοπιστωτικός τομέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK